Laserontharing: populaire vorm van permanente ontharing

Young woman applying serum to her face, looking at camera, isolated on white background. Treatment or cosmetic ads

Laserontharing is een steeds populairdere vorm van permanente ontharing. Als je op zoek bent naar een manier om ongewenst lichaamshaar te verminderen of zelfs permanent te verwijderen, dan is laserontharing wellicht de ideale keuze voor jou. Dit proces maakt gebruik van pulsen van lichtenergie om individuele haartjes te onder vuur te nemen en te vernietigen zonder de omliggende huid te beschadigen, wat resulteert in gladde en prettige resultaten. Veel mensen vragen zich af of laserontharing wel wat voor hen is. Er blijken dan ook nogal wat vragen en misverstanden te bestaan als het aankomt op het ontharen van het lichaam door middel van laser. In dit artikel vertellen we je daarom graag alles dat je moet weten over het ontharen door middel van laserontharing. 

Hoe werkt het ontharen met laser?

De technologie achter laserontharing is de afgelopen tien jaar aanzienlijk verbeterd; waardoor het een veilige, comfortabele en effectieve optie is voor iedereen die zijn lichaamshaar wil verminderen met minimale inspanning van zijn kant. Laserbehandelingen zijn ook relatief pijnloos; de meeste patiënten geven aan slechts een klein ongemak te voelen tijdens de behandeling vanwege de warmte die wordt gegenereerd door de laserpuls. De tijd die nodig is voor elke sessie hangt af van de grootte van het te behandelen gebied, maar duurt meestal niet meer dan een half uur per sessie. Daarmee is ontharing met lasers een veilige, niet-invasieve en zeer effectieve procedure om ongewenst lichaamshaar permanent te verminderen. Het gebruikt zoals gezegd krachtige laserenergie om individuele haren aan te pakken en de cellen die verantwoordelijk zijn voor hun groei te vernietigen. Dit proces heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele ontharingsmethoden zoals harsen of scheren. Het kan een permanente oplossing bieden voor het verwijderen van ongewenst lichaamshaar en er zijn geen snijwonden of schaafwonden bij de procedure.

De voordelen van laserontharing

Een groot voordeel van laserontharing is dat het veel preciezere resultaten biedt dan andere ontharingstechnieken zoals harsen of epileren. De laser richt zich op individuele haren, zodat alleen de haren worden aangetast die bedoeld zijn om verwijderd te worden, wat resulteert in een nog gladdere finish dan anders mogelijk zou zijn met andere methoden. Bovendien kunnen laserbehandelingen ook ingegroeide haartjes verminderen, omdat ze de follikel beschadigen die ze in de eerste plaats veroorzaakt. De ontharing is dan ook een snelle en effectieve methode voor permanente ontharing. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De procedure vereist over het algemeen meerdere sessies om optimale resultaten te bereiken, aangezien de laser zich tijdens elke behandelingssessie alleen kan richten op actief groeiende haren. Patiënten kunnen enig ongemak ervaren tijdens hun behandeling, maar dit is meestal minimaal en van korte duur. Bovendien merken veel mensen dat hun huid er al na één sessie gladder en egaler uitziet. De effecten van laserontharing kunnen maanden of jaren aanhouden, afhankelijk van individuele factoren zoals levensstijl, hormonen, leeftijd en genen. Het is dan ook lastig om in het algemeen iets te zeggen over het aantal behandelingen dat je nodig zult hebben wanneer je kiest voor laserontharing, maar wanneer je een expert raadpleegt zal deze je bij de eerste kennismaking wel direct een duidelijk beeld kunnen geven wat je te wachten staat.