Infraroodsauna zuiniger dan klassieke sauna

In tijden van stijgende kosten wat betreft energie, zijn we nog drukker dan anders met energiebesparing bezig. Het is dus niet raar als je je afvraagt hoe dat zit bij de sauna thuis. Of wellicht denk je erover een infraroodsauna aan te schaffen. Als er iets is waar niemand op zit te wachten, dan zijn het extra energieslurpende apparaten. Niet alleen voor de belasting van het milieu, ook voor je eigen portemonnee.

Hoe zit het met het energieverbruik

Een infraroodsauna gebruikt gemiddeld vijf à zes keer minder energie dan een klassieke sauna op elektriciteit. Dat betekent dat als je voor een sauna voor thuis wil gaan, de infraroodsauna een verstandige keuze is. Uiteraard heeft deze sauna meer voordelen, voor je gezondheid en voor het positieve gevoel dat je ervan overhoudt. Daar komt dus bij dat je je geen extra zorgen hoeft te maken over het energieverbruik van de infraroodsauna.

Zonnepanelen? Nog beter!

Wek je je eigen energie op, dan is dat altijd voordelig. Wie zonnepanelen heeft, weet dat het verbruik van apparaten op elektriciteit minder kost dan voor die tijd. De zon schijnt bijna elke dag, ook in de winter. Dus waarom niet op een winterse, zonnige dag even in de sauna gaan zitten? Heb je geen zonnepanelen? Dan is het goed om te weten dat de infraroodsauna’s van nu niet meer de energievreters van vroeger zijn. De sauna’s zijn veel geavanceerder en zijn optimaal geschikt voor huiselijk gebruik tegen accepteerbare kosten.

Warmte dringt diep binnen

Je hele lijf wordt warm van de weldadige infraroodlampen. De infraroodsauna is daarom ook goed voor je spieren en gewrichten. Dat komt omdat de warmtestralers niet alleen de lucht verwarmen, zoals bij een normale sauna gebeurt. Niet voor niets noemen we het stralers, de warmte van de infraroodlampen dringt diep je lijf in. Dat maakt dat niet alleen de ruimte behaaglijk warm wordt, ook jij zelf. Je voelt je verkwikt na een saunagang en bent optimaal opgewarmd. Een ideaal moment om lekker te gaan slapen. Je voelt je immers comfortabel en wellicht ook slaperig. Ga je eerst nog op de bank zitten, dan koel je weer flink af en ben je weer klaarwakker.