Is het verstandig je tanden te bleken?

Het is een cosmetische ingreep die een steeds groter publiek trekt. Op televisie zie je niet meer anders dan het resultaat en het lijkt een nieuw schoonheidsideaal, witte tanden. Sommige mensen hebben van nature witte tanden, anderen hebben dit niet en laten hun tanden bleken bij hun tandarts, doen dit thuis of laten het doen bij een bedrijf dat zich volledig op het bleken van tanden richt. Toch twijfelen mensen over de behandeling, is het wel verstandig?

Wat zijn de risico’s?

Er kleven helaas ook een aantal risico’s aan, zo bestaat de kans dat je tanden na de behandeling sneller verkleuren. Het is dus belangrijk om hier na de behandeling ook nog rekening mee te houden. Het tanden bleken op zich, is niet slecht voor je gebit, zolang er maar goede hoeveelheden bleekmiddelen gebruikt worden om je gebit te beschermen en te zorgen dat je wortel wordt afgebroken en dit gedaan wordt door een professional. Wel moet je oppassen dat je je tanden niet te vaak bleekt, dan stijgt het aantal risico’s en dat wil je natuurlijk niet. Zorg in ieder geval dat je het door een gecertificeerd bedrijf laat doen, neem bijvoorbeeld Tandarts Vlaardingen

Verkleuring gebit voorkomen

Je tanden worden niet van de ene op de andere dag geel, hier gaat een proces overheen dat wel jaren duurt. Het proces wordt vaak wel versneld door roken of door het drinken van koffie of thee. Dit maakt je tanden veel sneller geel. Voedingswaren met veel kleurstoffen zorgen er dan ook voor dat jouw tanden sneller verkleuren. Je kunt dit zo veel mogelijk proberen door goed je tanden te poetsen en door na iedere maaltijd water te drinken, zo blijf je je gebit spoelen en blijven deze resten niet onnodig hangen. Sommige verkleuringen van het gebit zijn niet te voorkomen, deze zijn dan vaak ontstaan door je DNA of gewoon door het feit dat je ouder wordt, dan kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om je tanden weer een aantal tinten lichter te maken door ze te bleken.