Alles over facings

Facings zijn dunne, op maat gemaakte schildjes van porselein of composiet materiaal die op de voorkant van tanden worden geplaatst om hun uiterlijk te verbeteren. Facings kunnen worden gebruikt om tanden te herstellen die verkleurd, gebarsten, gebroken, scheef, onregelmatig gevormd of te groot of te klein zijn. Ze kunnen ook worden gebruikt om de ruimte tussen tanden te dichten en de algehele esthetiek van de glimlach te verbeteren.

2 Soorten facings

Er zijn twee soorten facings: porseleinen facings en composiet facings. Porseleinen facings worden vervaardigd in een tandheelkundig laboratorium en vereisen meestal twee afspraken bij de tandarts. De tandarts zal de tanden voorbereiden door een dunne laag van het tandglazuur te verwijderen om ruimte te maken voor de facings. Vervolgens worden er afdrukken gemaakt van de tanden, die naar het laboratorium worden gestuurd voor de vervaardiging van de facings. Bij de tweede afspraak zal de tandarts de facings plaatsen en aanpassen om een perfecte pasvorm te garanderen.

Composiet facings worden direct op de tanden aangebracht en zijn vaak goedkoper en sneller te plaatsen dan porseleinen facings. De tandarts zal de tanden voorbereiden door een dunne laag van het tandglazuur te verwijderen en vervolgens een laag van composiet materiaal aanbrengen die wordt gevormd en uitgehard met behulp van een speciale lamp. De tandarts zal vervolgens de facings polijsten om een natuurlijke uitstraling te creëren.

De juiste oplossing

Facings kunnen een geweldige oplossing zijn voor mensen die ontevreden zijn met hun glimlach en de esthetiek van hun tanden willen verbeteren. Het is belangrijk om te onthouden dat facings onderhoud nodig hebben en dat goede mondhygiëne essentieel is om ze schoon en gezond te houden. Overleg met uw tandarts om te bepalen of facings geschikt zijn voor u en uw behoeften.

Alternatief voor facings

Er zijn verschillende alternatieven voor facings, afhankelijk van de specifieke tandheelkundige behoeften en esthetische doelen van een patiënt. Hier zijn enkele mogelijke alternatieven voor facings:

  1. Tanden bleken: Als verkleurde tanden het enige probleem zijn, kan tandenbleken een optie zijn om de tanden witter te maken.
  2. Orthodontische behandeling: Als scheve tanden of een ongelijke beet het probleem zijn, kan orthodontische behandeling zoals beugels of Invisalign een optie zijn om de tanden te verschuiven en de uitlijning te corrigeren.
  3. Kronen: Als de tanden ernstig beschadigd zijn, kan een tandheelkundige kroon worden overwogen. Een kroon bedekt de hele tand en biedt bescherming en ondersteuning.

Your Dental met de juiste oplossing

Het is belangrijk om een betrouwbare en ervaren tandarts te vinden die u kan helpen bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw specifieke tandheelkundige behoeften. Er zijn veel tandartspraktijken zoals Tandarts Almere  die gespecialiseerd zijn in cosmetische tandheelkunde en die een breed scala aan behandelingen aanbieden, zoals facings, kronen, bleken en orthodontische behandelingen.