Wat is Botox?

Close up of woman receiving botox injection in lips

Botox is een door een goedgekeurd medicijn dat kan worden gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan cosmetische problemen, waaronder fijne lijntjes en rimpels en overmatig zweten. Maar hoe doet Botox dat precies? Neurotoxine: zoals Botox, Dysport, Xeomin werken door het blokkeren van het signaal tussen zenuwen en spieren, zodat de spieren niet contracteren, waardoor rimpels verzachten en ontspannen. Kortom, Botox Gelderland verlamt tijdelijk een groep spieren onder de huid.

Doet Botox pijn?
Omdat het een injecteerbare behandeling is, kun je wat voelen als de naald in de huid wordt gestoken. Een verdovende crème of ijs kan vóór de injectie worden gebruikt om ongemak te verminderen. De injecties zijn voor de meeste mensen niet pijnlijk, maar sommige zijn gevoeliger voor injecties dan andere. De resultaten verschijnen een paar dagen na de procedure en duren ongeveer drie tot vier maanden. Kijk hier voor een Botox behandeling in Gelderland.

Close up of woman receiving botox injection in lips

Wat zijn Botox bijwerkingen?
In de meeste gevallen is er na de behandeling sprake van wat zwelling, roodheid of blauwe plekken. De roodheid en zwelling verdwijnen meestal binnen een tot twee dagen. Maar blauwe plekken kunnen langer duren, tot twee weken om weg te gaan. Andere mogelijke bijwerkingen van Botox Gelderland zijn een droge mond, nekpijn, hoofdpijn en oogproblemen zoals wazig of dubbel zien, volgens de website van de fabrikant van het medicijn. Er bestaat enig risico dat de verlamming zich kan verspreiden, wat leidt tot problemen met slikken, ademen of spreken. Je moet zo snel mogelijk medische hulp inroepen als je deze zeldzame, gevaarlijkere bijwerkingen hebt.