Voor elke fysiotherapeut een geschikte behandelbank

Fysiotherapie

Omdat ik binnenkort start met mijn eigen praktijk voor fysiotherapie ben ik op zoek naar een behandelbank. Iedere fysiotherapeut weet dat de tafel waarop je patiënten behandelt, een van de belangrijkste investeringen is in je praktijk. Het is belangrijk dat de patiënt comfortabel kan liggen maar ook dat je er zelf goed bij kunt. Het is daarom fijn als je delen van de behandeltafel weg kunt klappen zodat je dichter bij je patiënt kunt komen. Zo kun je nog beter behandelen. Daarnaast is het voor je eigen rug ook belangrijk om op de juiste hoogte te werken. Een behandelbank die elektrisch in hoogte verstelbaar is, is zeker voor de lange termijn een erg goede investering. 

Behandelbank

De keuze voor een behandelbank: vast of inklapbaar

Ik heb zelf een vaste behandeltafel gekozen. Die krijgt een vaste plek in mijn praktijk. Een studiegenoot werkt op locatie en neemt dan steeds zijn spullen mee. Hij wil dus een inklapbare behandelbank of een massagestoel. Zowel vaste als inklapbare behandelbanken verkopen ze bij fysiowebwinkel.nl. Zeker als een behandelbank regelmatig in- en uit- wordt geklapt en vervoerd dan is kwaliteit belangrijk. Als de scharnieren slijten, wordt de bank minder stabiel en dat is erg vervelend voor zowel de patiënt als de behandelaar. Goede kwaliteit is dus essentieel voor een behandelbank. Het is een investering dus je wilt wel dat hij lang mee gaat.

Massagestoel

Online of in een fysieke winkel

In mijn zoektocht naar een goede behandelbank voor mijn praktijk heb ik verschillende websites bekeken. Uiteindelijk heb ik een behandeltafel gekozen bij de fysiowebwinkel.nl. Deze site is van Bodybow, een specialist op het gebied van hulpmiddelen voor fysiotherapeuten. Naast de website hebben ze ook een showroom waar je terecht kunt. Ideaal voor als je liever in een stenen winkel je behandeltafel aanschaft. Zelf heb ik hem wel online besteld. Ideaal want eenvoudig bestellen maar ook snel geleverd op het adres dat je opgeeft.