Stoffen mondkapjes kopen is simpel en doe je in een handomdraai

Tegenwoordig is stoffen mondkapjes kopen iets wat je snel doet. Wie had dat meer dan een jaar geleden kunnen denken? Inmiddels zijn we met zijn allen al zo gewend aan het dragen van mondkapjes dat we er waarschijnlijk een aantal van in huis hebben. Door het dragen van zo’n mondmasker, die je online bijvoorbeeld kunt kopen via de webshop van Nobraa.com, bescherm je je omgeving tegen het COVID-19 virus. Omdat je mond en neus bedekt zijn – als je het mondkapje tenminste op de juiste manier draagt – kunnen de onzichtbare en zichtbare druppeltjes waarin het virus eventueel kan zitten anderen moeilijker bereiken. Het werkt niet 100%, maar alle beetjes helpen.

Het effect van een mondmasker optimaliseren


Om het effect van een mondkapje te optimaliseren, is het erg belangrijk dat je er goed mee omgaat. Dit betekent allereerst dat je hem dus over zowel je neus als mond doet. Alleen dan heeft het zin. Ten tweede raak je de binnenzijde van het mondmasker niet aan. Als je dat wel doet, zorg er dan op zijn minst voor dat je je handen grondig gewassen hebt. Zo kunnen bacteriën van je handen niet op het mondkapje komen. Ten derde – en dat is alleen als je een herbruikbaar exemplaar gebruikt – is het van belang om het mondmasker na gebruik te wassen op een hete temperatuur. Stop hem daarna ook niet in de droger, maar laat hem natuurlijk drogen om zo de kans op krimpen te elimineren.

Een wegwerpvariant gooi je na gebruik direct weg


Gebruik je een wegwerpvariant? Dan gooi je het mondkapje na elke keer dragen gewoon in de prullenbak. Maak er een klein pakketje van door de touwtjes eromheen te knopen en gooi het op deze manier weg. Zo kunnen er ook geen dieren in verstrikt raken. Het voordeel van zo’n wegwerpvariant is dat je elke keer weer een lekker, nieuw kapje kunt gebruiken. Koop er veel in, stop er een aantal in je tas en je hebt er altijd eentje bij de hand, voor het geval je een keer met het openbaar vervoer moet reizen of als je een winkel binnenstapt. Dit soort mondkapjes zijn er vaak in het lichtblauw en wit.

Ben je een fashionista? Ga dan voor een herbruikbaar exemplaar!


Ben je een fashionista? En loop je er daarom – ook met een mondmasker voor je gezicht, graag modebewust bij? Dan zou je misschien beter voor een stoffen en herbruikbare mondkap kunnen kiezen. Dit soort exemplaren zijn er namelijk in allerlei verschillende kleuren. Ook kun je vaak kiezen voor bepaalde patronen, plaatjes en zelfs verschillende modellen. Hierdoor is het mogelijk om een mondkapje te kiezen dat perfect bij je outfit past, zodat deze niet vloekt met je trui of jas. Het effect van het mondkapje blijft uiteraard hetzelfde, ongeacht de kleur. Het is vooral belangrijk dat je hem op de juiste manier draagt en op de plekken waar dat verplicht is. En vergeet je handen niet stuk te wassen!