Mijn ervaring over het werken op een camping

Er zijn een paar dingen in het leven waar ik dol op ben, dat is eten, kinderen en vakantie. De rede dat ik zo van vakantie houd is dat ik die andere twee dingen kan combineren. Zelf vind ik mijzelf nog een beetje te jong om kinderen te hebben, ik ben namelijk pas negentien jaar oud en studeer nog. Wel vind ik het heel leuk om met kinderen te werken. Ik doe veel vrijwilligers werk op een camping in het zuiden van Frankrijk. Ik werk dan vier dagen voor de camping in het animatieteam en ben de andere drie dagen vrij. Meestal werk ik op maandag dinsdag, vrijdag en zaterdag. Omdat veel mensen aankomen en weggaan op zaterdag, willen veel ouders hun kinderen op die hectische dag bij de animatie aanmelden. 

Oppassen

Het is dan de bedoeling dat wij leuke spelletjes of activiteiten met de kinderen ondernemen zodat de ouders in alle rust samen de tent kunnen opzetten of juist inpakken. Ik vond het heerlijk om hier mijn hele zomer mee bezig te zijn. Maar aan het einde van augustus ben ik ook wel weer blij om naar huis te gaan. Terug naar mijn eigen bed in mijn eigen omgeving. Wel houd ik het werken met kinderen in mijn leven. Ik pas namelijk heel veel op. Een van mijn vaste oppasadresjes is de straat achter mijn ouderlijk huis. De ouders hebben mij een aantal jaar geleden benaderd of het mij leuk leek om op te komen passen. Sindsdien loop ik daar elke dinsdag avond rond en leg ik de kinderen op bed. Het zijn drie kinderen, waarvan eentje pas zeven maanden oud is. Zodra ik daar op dinsdag avond binnenloop word ik hartelijk ontvangen. Door zowel de ouders als door de kinderen.

Op blote voeten lopen

Het begint altijd met het eten koken. De ouders vertrekken om half zes en hebben de boodschappen al gedaan. Ik ga dan met hulp van de kleintjes beginnen met koken. Omdat ik het daar vaak warm heb sta ik vaak in mijn shirt. Toch vroeg ik me weleens af waarom ik het in hun huis altijd zo lekker warm heb terwijl ik thuis altijd mijn trui aan heb. Na het eten doe ik de kinderen in bad en leg ze ook in bed. Daarna ga ik naar beneden en plof ik op de bank. Omdat ze daar laminaat vloerverwarming hebben, kan ik lekker op blote voeten lopen, wat mij aan vakantie doet denken. Dit zou ik thuis ook graag wel willen hebben. Rond een uurtje of elf komen de ouders vaak weer thuis. Dan lossen ze mij af en kan ik weer op huis aan.