Blij met je baan

Je baan maakt natuurlijk een groot gedeelte van je leven uit. Bij een normale fulltime baan besteed je namelijk een derde van alle dag uren aan je werk. Zodoende is het belangrijk dat je deze uren wel bezig bent met iets wat je leuk vindt. Veel mensen zien hun baan slechts als de manier waarop zij geld verdienen. Dit is een logische gedachte. Je krijgt echter minder zin in je baan als je het puur en alleen doen om je kosten te kunnen betalen. Probeer zodoende de positieve en leuke aspecten van je baan in gedachten te houden. Zo heb je in de ochtend minder tegenzin om naar je werk te gaan.

Een andere baan

Spreekt je baan je echt niet meer aan en moet je elke dag met tegenzin opstaan? Ga dan eens onderzoeken waarom deze baan je niet meer aanspreekt. Zijn het de werkzaamheden die niet (meer) bij jouw passen? Of zijn jouw collega’s toch iets minder fijn? Er zijn diverse redenen waarom je het minder naar je zin kan hebben. Probeer een goed beeld hiervan te krijgen zodat je weet wat je eraan kan veranderen.

Is de werkomgeving veranderd? Als de werkomgeving in negatieve zin veranderd is, kan je hier ook over in gesprek gaan met je werkgever. Het is voor hem ook van belang dat zijn werknemers het naar hun zin hebben en zodoende bij het bedrijf blijven werken. Werknemers die een (lange) tijd bij het bedrijf hebben gewerkt hebben immers meer kennis van de processen en doelen binnen het bedrijf. Een nieuwe werknemers zouden ze eerst al deze kennis moeten aanleren. Vergeet daarom niet dat je als werknemer ook je eigen waarde kunt verdedigen. Als jij het niet of minder naar je zin hebt, is het voor de werkgever een mogelijkheid om hier verandering in aan te brengen. Wilt je werkgever dit niet? Dan kan je ervoor kiezen om op zoek je gaan naar een andere baan.

Een andere baan

Als het echt zover is dat je niet meer bij dit bedrijf wilt werken, is het verstandig dat je voordat je ontslag neemt al op zoek gaat naar een nieuwe baan. Liefst heb je zelfs al een contract aangeboden gekregen voordat je je oude baan opzegt. Zo loop je niet het risico dat je een tijdje geen inkomen hebt. Begin dus voordat je definitief je oude baan opzegt met het opzoeken van vacatures, bijvoorbeeld bij Binck. Als je bijvoorbeeld in de omgeving van Amsterdam woont, kan je bijvoorbeeld googlen ‘uitzendbureau Amsterdam’ en daar naar een baan zoeken die jouw wel enthousiast maakt.