Zo blijf je fit zonder naar de sportschool te gaan

Nadat de gyms meerdere keren de afgelopen jaren gesloten zijn geweest, moesten we allemaal wat creatiever zijn om toch fit te blijven. Nu geef ik je toch graag nog drie tips hoe je fit kan blijven zonder naar de sportschool te hoeven gaan!

Bron: Tunturi.com

Tip 1. Krachttraining hoef niet per definitie in  de sportschool gedaan te worden maar kan ook thuis

Als je aan krachttraining doet, doe je dat waarschijnlijk in de sportschool. Het is geen onlogisch idee: er is immers allerlei apparatuur en als je geluk hebt, heb je thuis maar wat gewicht (en veel mensen hebben alleen wat te eten, ze kunnen theoretisch trainen).

Het goede nieuws is dat je het gemakkelijk kunt wijzigen. Afhankelijk van je budget kun je zeker veel dingen vinden in de sportschool. Een handige eerste stap is de aanschaf van een set gewichten en een verstelbare bank. Er zijn zoveel oefeningen die je kunt doen met alleen je lichaam, gewicht en zwaartekracht.

Een iets ambitieuzere optie is om losse fitnessapparatuur te kopen, zoals een halterbank of Smith-apparaat. Dit heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld het beter isoleren van je spiergroepen die je traint.

Afhankelijk van je doel kun je het beste een apparaat uitkiezen. Een Smith Machine is bijvoorbeeld perfect voor het trainen van meerdere spiergroepen.

Tip 2. Je kunt gezond blijven door te fietsen

 Als u liever geld bespaart, is springen op uw fiets de enige echte budgetoptie. Er is  geen reden waarom een ​​fiets kleiner moet zijn dan een cardio-apparaat in de sportschool, tenzij de blokkering u verhindert om eruit te komen. Vooral in de winter is het buiten koel, dus als dat de reden is om naar de sportschool te gaan, is het ook buiten. Ook is het risico om een ​​variant buiten op te lopen vrijwel nihil.

Tip 3. Binnen trainen bij slecht weer kan met een hometrainer,  loopband of crosstrainer.

 Het grootste nadeel van fietsen is dat het niet zo comfortabel is als wanneer het regent. Helaas komt het in Nederland wel eens voor. Je kunt je afvragen of dit wel gezond is, zeker bij lage temperaturen. Bovendien is fietsen met hoge snelheden vooral gevaarlijk als het bevroren is. 

 Het goede nieuws is dat het thuis altijd droog is. En  wat je met een fiets kunt doen, kun je ook met een hometrainer doen. Of fietsen  een geweldige manier is om calorieën te verbranden, of dat je het liever op een andere manier doet, is natuurlijk heel persoonlijk. Sommige mensen houden van een hometrainer (bijvoorbeeld omdat je lekker kunt zitten), terwijl anderen natuurlijk hardlopen juist  heel leuk vinden. Of je nu een loopband,  hometrainer of  crosstrainer koopt, er is niets goed of fout. Als het voor jou maar prettig is.