Waar kan je waterstofperoxide 12 eigenlijk voor gebruiken?

waterstofperoxide 12

Waterstofperoxide 12 is een verbinding waarvan, in het product, 12% waterstofperoxide is. Waterstofperoxide 12 is erg geschikt om je haar te bleken en kleuren, maar het vaakst wordt het gebruikt om apparatuur mee schoon te maken. Omdat het een natuurlijk middel is, is het ook geschikt om apparatuur mee schoon te maken dat in contact komt of in contact is geweest met voedsel. Waterstofperoxide 12 kan namelijk geen schade aanbrengen in de eventuele hoeveelheden die achterblijven na het schoonmaken. Naast voedselbronnen, kan je ook je sanitair ermee reinigen, denk hierbij aan je gootsteen, je wasbak, en je toilet. Ideaal dus!

waterstofperoxide 12

Hou rekening met het milieu

Een van de grote voordelen van waterstofperoxide 12 is dat het niet slecht is voor het milieu. Omdat het een natuurlijk product is, het bestaat namelijk uit water en zuurstof, heeft het geen negatief effect op het milieu. Dat is super belangrijk in deze tijden, en het wordt nog mooier: je kan waterstofperoxide van 12% zelfs gebruiken in je tuin, aquarium, en vijver, zonder de vissen in je aquarium en vijver te beschadigen. Zo kunnen in vijvers en aquaria schadelijke plantjes groeien die het minder prettig maken voor vissen om erin te zwemmen. Dit houdt waterstofperoxide tegen, en gelukkig maar.

Een betere oogst

Stel je voor, je hebt een prachtige moestuin, waar je al maanden je best voor doet. Maar dan kom je na een tijdje weer kijken naar de moestuin, en om je planten water te geven, en je ziet dat je tomatenplanten en kroppen sla half opgegeten zijn. Je vermoedt dat ongedierte de dader is, en je baalt enorm. Al je harde werk, praktisch voor niks. Met waterstofperoxide van 12 procent had dat voorkomen kunnen zijn, want dat is een praktische manier van je planten beschermen tegen ongedierte. Als je ook geen zin hebt in insecten, heb je geluk: waterstofperoxide helpt namelijk ook tegen insecten.