Sla uw regelmatige tandartsbezoeken niet over! 

Het verzorgen van onze mondgezondheid is iets dat we prioriteit moeten geven, maar het is gemakkelijk te vergeten. U denkt misschien dat u het goed doet met uw dagelijkse poets- en flos routine, dus waarom zou u de moeite nemen om elke zes maanden naar de tandarts te gaan? Hier zijn enkele redenen waarom een regelmatig bezoek aan de tandarts belangrijk is om uw gebit gezond te houden. 

De voordelen van regelmatige tandartsbezoeken 

Een regelmatig bezoek aan de tandarts kan helpen om uw tanden schoon en gezond te houden door plak, tandsteen en ander vuil van het tandoppervlak te verwijderen. Tijdens een poetsbeurt gebruikt uw mondhygiënist speciale instrumenten om plekken in uw mond te bereiken die met poetsen en flossen misschien moeilijk bereikbaar zijn. De mondhygiënist kijkt tijdens de afspraak ook naar tekenen van tandbederf of tandvleesproblemen. Als u er vroeg genoeg bij bent, kunnen deze problemen vaak snel en effectief worden behandeld. 

Screening

Tijdens een bezoek aan de tandarts krijgt u ook een screening op mondkanker. Deze screening helpt bij het opsporen van mogelijke waarschuwingssignalen of symptomen voordat het ernstige problemen worden. Vroegtijdige opsporing geeft u de beste kans op een succesvolle behandeling als dat nodig is. Het is belangrijk op te merken dat screenings op mondkanker niet alleen voor rokers zijn; iedereen kan mondkanker krijgen door omgevingsfactoren of zelfs genetica. 

Uw tandarts beoordeelt ook bestaande restauraties zoals vullingen of kronen op uw tanden en kijkt naar tekenen van slijtage als gevolg van klemmen of knarsen. Dit zal hem helpen bepalen of deze restauraties na verloop van tijd moeten worden aangepast of vervangen. Uw tandarts kan tijdens uw bezoek ook röntgenfoto’s maken om eventuele problemen onder het tandvlees oppervlak te beoordelen. 

Conclusie:

Regelmatige tandartsbezoeken zijn essentieel voor het behoud van een goede mondgezondheid! Niet alleen helpen ze bij het verwijderen van tandplak en het voorkomen van gaatjes, maar ze kunnen ook mondkanker vroegtijdig opsporen voordat het een ernstig probleem wordt. Bij elk bezoek worden de bestaande restauraties geëvalueerd en wordt uw algemene mondgezondheid beoordeeld, zodat eventuele problemen kunnen worden opgespoord voordat ze in de toekomst tot grotere problemen leiden. Sla die regelmatige tandartsafspraken dus niet over; ze zijn essentieel om uw glimlach mooi te houden!
Bron: https://www.praktijkvonbruckenfock.nl