Psytrec, gespecialiseerd in de behandeling van PTSS

Complexe PTSS

Wanneer je te maken hebt met PTSS en op zoek bent naar een behandeling, kun je terecht bij Psytrec. Dit Psychotrauma Expertise Centrum is gespecialiseerd in de behandeling van complexe PTSS. 

Behandeling van PTSS bij Psytrec

PsytrecPTSS staat voor Posttraumatische stressstoornis. Deze stoornis treedt op bij mensen die te maken hebben gehad met een traumatische gebeurtenis die levensbedreigend was of die kon leiden tot ernstige verwondingen. Ook slachtoffers van seksueel misbruik en mishandeling kunnen te maken krijgen met PTSS. Bij complexe PTSS is er vaak een opeenstapeling van traumatische gebeurtenissen. Dit komt vaak voor bij militairen of andere geüniformeerde beroepen. Zij komen door hun werk vaker in traumatische situaties en gaan daarna gewoon weer door. Tot het moment dat er ernstige klachten optreden.

Eerst de onderliggende trauma’s behandelen

Vaak ontwikkelt men naast PTSS ook andere stoornissen zoals depressies, verslaving of angststoornissen. Ook hebben mensen met PTSS vaak suïcidale neigingen. Het is niet altijd duidelijk dat de onderliggende trauma’s deze stoornissen veroorzaken. Voor Psytrec is het dan ook van belang om eerst de posttraumatische stresstoornis te behandelen voordat de andere problematiek behandeld kan worden.

Dagprogramma van 5 of 8 dagen

PTSSVoor de behandeling heeft Psytrec een intensieve behandelmethode. Het Intensive8 dagprogramma duurt 5 of 8 dagen. In dit programma vinden verschillende behandelingen plaats zoals EMDR, Exposure en Psycho educatie. Daarnaast is er aandacht voor sport en beweging. In het totaalprogramma worden alle trauma’s aangepakt. Het is intensief, pijnlijk en doeltreffend. De behandeling is intern. EMDR en Exposure behandelingen zijn individueel, de rest is in groepsverband. Ook tijdens ontbijt, lunch en diner ontmoeten patiënten elkaar. Het programma van 8 dagen ebstaat uit twee modules van 4 dagen. Tussen de modules gaan de patiënten drie dagen naar huis.

Ben jij ook op zoek naar een behandeling voor PTSS? Neem dan contact op met Psytrec en maak een afspraak voor een intakegesprek. Meer informatie over de verschillende behandelingen vind je op de website.