Mijn nieuwe en verbeterde slaapkamer

bed in de slaapkamer

Een tijd geleden vond ik het tijd om de inrichting van mijn slaapkamer te veranderen. Ik had in eerste instantie niet echt een idee waar ik moest beginnen, dus ik heb eerst vooral inspiratie opgedaan op social media zoals Pinterest en op desuite.nl. Op deze manier wist ik al wat voor sfeer in de kamer wilde hebben, maar nog niet zo veel over de inhoud. Ik wilde graag een rustige sfeer in mijn kamer met veel ruimtelijkheid en orde. In slaap vallen ‘s avonds en makkelijk mijn bed uit kunnen komen ‘s ochtends ging niet altijd even lekker, maar na de make-over van mijn slaapkamer gaat dat al een stuk beter. 

De inhoud van de kamer

Ik heb gekozen voor een wat kleiner bed dan ik eerst had, om wat ruimte te besparen. Twijfelaar bed van 140×200 is waar mijn keuze op viel, nadat ik wat inspiratie had opgedaan online. Aangezien ik niet samenwoon met mijn partner, is het alleen maar nodig om ruimte te hebben voor wanneer hij blijft logeren. Ik heb aan beide kanten van het bed identieke kleine nachtkastjes geplaatst voor de symmetrie. Mijn kledingkasten zijn open en staan naast elkaar tegen de lange muur. Verder heb ik een klein bureautje met een fijne stoel en een fauteuil met een laptop tafeltje, zodat ik kan kiezen waar in mijn kamer ik aan het werk wil. 

De aankleding van de kamer

De muren in de kamer zijn allemaal wit, op één muur na, die is donkergroen. Een donkere kleur in een kamer is altijd erg rustgevend voor mijn ogen. Er liggen drie verschillende vloerkleden in de slaapkamer, een zwarte ronde, een geblokte witte en een zachte lichtroze. Boven het bed heb ik een soort hemelbed situatie verzonnen. Er hangt een zwarte klamboe op, die is niet alleen mooi maar ook erg goed tegen muggen in de zomer. Deze klamboe heb ik aangekleed met wat nep klimop bladeren, wat erg leuk past bij de donkergroene muur.