Meer Mobiliteit in je leven

Mobiliteit

Het is natuurlijk heel fijn om je mobiliteit te kunnen verbeteren als je ouder bent. Je wordt namelijk steeds minder mobiel als je ouder wordt en dat is natuurlijk heel erg jammer. Je kunt misschien niet meer zoals vroeger kilometers wandelen of fietsen. Voor veel mensen is dit een hele grote teleurstelling want ze zien dat ze achteruit gaan. Je kunt  niet veel doen aan het ouder worden, maar je kunt wel het jezelf een stukje makkelijker maken zodat je toch nog het meeste uit je leven kan halen. Door bijvoorbeeld een driewiel fiets te nemen kun je toch nog lekker fietsen zonder dat je op een hoge fiets hoeft te stappen. Veel mensen kunnen namelijk niet meer op de fiets stappen.

Mobiliteit

Meer naar buiten is belangrijk

Doordat je ouder wordt gaat je Mobiliteit achteruit, dit is natuurlijk een groot obstakel om naar buiten te gaan. Als je jezelf niet goed meer kunt verplaatsen dan is naar buiten gaan namelijk al een hele grote stap. Je bent misschien wel bang om te vallen en dat is natuurlijk niet gek. Om deze angsten weg te nemen kun je hulpmiddelen gebruiken die je meer mobiel kunnen maken. Het is natuurlijk belangrijk om elke dag een beetje te bewegen en het zonlicht te zien. Door bijvoorbeeld een rollator te gebruiken of een stok blijf je beter in balans en zul je minder bang worden om te vallen.

Bewegen is belangrijk voor de spieren

Als je ouder wordt dan nemen je spieren ook af in kracht. Om dit proces te vertragen is het belangrijk om elke dag genoeg te bewegen. Als je dit namelijk niet doet dan zullen je spieren is een hele korte tijd heel erg achteruit gaan. Dit kan dan nare gevolgen hebben zoals je het vaker vallen en minder zelf dingen kunnen doen. Blijf dus genoeg bewegen en gebruik hulpmiddelen als je dit nodig hebt. Je hoeft je nergens voor te schamen want iedereen die ouder wordt zal dit meemaken.