Is van diabetes type 2 de oorzaak bekend?

Mijn zusje was recent gediagnosticeerd met diabetes type 2. Ze had heel lang last van haar gezondheid gehad, maar wist nooit echt waar dit vandaan kwam. Na heel wat onderzoeken in het ziekenhuis kwamen de doctoren eindelijk tot de conclusie dat het hier ging om diabetes. Mijn zusje was in eerste instantie vrij van de kaart door dit bericht. Maar al snel zag ze de positieve kant. Ze wist nu immers wat er speelde en kon op zoek gaan naar manieren om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Toen ze dit liet weten aan een andere vriendin gaf die aan dat er wel degelijk manieren waren om dit te boven te komen, in plaats van het te accepteren en ermee leren leven. Zij gaf ons de website ziektevrijleven.nl . Mijn zusje en ik besloten samen de website te bezoeken. Ik wilde haar steunen dus deed dit soort dingen zo veel mogelijk met haar samen. Op de site stond heel veel informatie over diabetes type 2 zoals de oorzaak, de kenmerken en de manieren hoe je hier van af zou kunnen komen. Ik wist eigenlijk nog niet zoveel over diabetes type 2 dus begon de oorzaak ervan op de website te onderzoeken. Ook las ik alle informatie over de symptomen. De website had heel veel artikelen en cursussen die zouden kunnen helpen bij het omdraaien van het ziektebeeld. Dit zou dus betekenen dat mijn zusje van haar klachten af zou kunnen komen. Dit klonk eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar als je kijkt naar diabetes type 2 en de oorzaak ervan zou je eigenlijk kunnen verklaren dat het omkeren ervan mogelijk zou moeten zijn. Mijn zusje had hier nooit zo over nagedacht en had zich eigenlijk al neergelegd bij het feit dat dit voor altijd zou zijn. Door de website kreeg ze hoop. Ze besloot alle informatie heel goed door te lezen. Het was super veel informatie, maar doordat ik het ook had gelezen konden we daarna wel goed overleggen. Ik vond dat mijn zusje de cursussen die op de website werden aangeboden, gewoon moest proberen. Ik had het idee ‘baad het niet, dan schaad het niet’. Mijn zusje had wat langer nodig om die omslag te maken.

Veel informatie over diabetes type 2 en zijn oorzaak

Toen we het er een tijdje over gehad hadden begon zij ook in te zien dat ze het wellicht kon proberen. Ze nam contact op met de website voor nog wat aanvullende vragen, maar nadat die tot haar tevredenheid beantwoord waren was ze overstag. Ze ging het proberen!

Heel leerzaam en zeker aan te raden

Nu een aantal maanden verder is ze super blij dat ze dit gedaan heeft en kan ze het iedereen met diabetes type 2 die de oorzaak en alle andere info wil weten aanraden omdat:

  • De website heel veel informatie geeft over diabetes type 2 en zijn oorzaak
  • De cursus je heel veel leert over diabetes type 2 en de oorzaak ervan
  • De cursus uiteindelijk je ziektebeeld kan omkeren

Voor iedereen die meer wil weten over diabetes type 2 en de oorzaak en symptomen ervan, maar ook het omdraaien van het ziektebeeld, raad ik deze website zeker aan.