Een ingegroeide nagel zelf behandelen

Een ingegroeide nagel is pijnlijk maar kan ook nog eens leiden tot een ontsteking aan je voet of hand als het tegenzit. Als je dat hebt is de huid opgezwollen en zal deze er ook rood uitzien. Een ingegroeide nagel komt het vaakst voor bij de grote teen. In dat geval is de nagel steeds dichterbij de huid gekomen totdat deze er bijna of zelfs helemaal in groeit.
Behandel de ingegroeide nagel zelf

Een ingegroeide nagel komt bij sommige mensen vaker terug. Het is dan zaak deze te laten behandelen door een specialist. Heb je maar een enkele keer een ingegroeide nagel of is het nog niet zo heel erg omdat je er op tijd bij bent? Dan kun je deze ook zelf proberen te genezen. Hiervoor zijn meer manieren mogelijk. Zo kun je ervoor kiezen de nagel te behandelen met een natuurlijk product. Als de nagel zachter wordt door deze bijvoorbeeld veelvuldig te weken met een ontsmettend middel is het eenvoudiger deze te knippen op de plek waar deze dreigt in te groeien in je huid. Ook kun je ervoor kiezen een ingegroeide nagel corrector aan te schaffen. Hiermee draai je de nagel met behulp van een kleine hefboom een slag waardoor deze weer de goede kant op kan groeien.

Knip je nagels altijd op de juiste manier

Een ingegroeide nagel kan uitermate pijnlijk zijn en is niet altijd te voorkomen maar in veel gevallen kun je de kans erop wel verkleinen. Zorg er altijd voor dat je nagels nooit te lang worden en knip deze tijdig. Nagels knippen gaat het makkelijkst als deze vochtig zijn. Als je bijvoorbeeld in bad gezeten hebt hebben de nagels meer vocht opgenomen, zijn zachter geworden en makkelijker te knippen. Knip je nagels nooit te kort af en gebruik er een speciale knipper voor. Dit werkt beter dan een schaartje omdat je de nagels met een knipper rechter af kunt knippen. Rond is niet nodig en de kantjes mag je er gewoon aan laten zitten. Haal je deze er wel af dan loop je meer kans dat de nagel gaat ingroeien.
Draag de juiste sokken en schoenen

Naast een goede verzorging van de nagels zelf is het ook belangrijk dat je goede schoenen en sokken draagt. Sokken van een natuurlijke stof zijn het beste omdat je voeten daarin goed kunnen ademen. Schoenen zijn er veel verschillende omdat er veel verschillende voeten bestaan maar het is met name belangrijk dat je kiest voor schoeisel dat niet te krap is of te strak zit. Als dit wel het geval is zullen je nagels eerder richting je huid gedrukt worden en loop je dus ook meer kans op een ingegroeide nagel.
Verlichten van de pijn

Een ingegroeide nagel die nog niet in een al te ver stadium is kun je zelf wel verlichten door deze te badderen in een bak water met een ontsmettend middel erin. Dit hoeft niet perse iets speciaals te zijn want ook soda en bepaalde soorten badschuim kennen deze werking al. Het verlicht de pijn, ook bij een ontsteking. Als je een watje onder de nagel kunt plaatsen zorgt dit ervoor dat de nagel erover heen groeit en weer de goede kant op kan gaan. Dit kun je zelf doen maar het overlaten aan een pedicure of huisarts is ook een goed idee.


Laten verwijderen

Een ingegroeide nagel die echt serieus aan het ontsteken is kan ook verwijderd worden maar daarvoor ga je wel naar een specialist toe. Er kan een oplossing gevonden worden die minder ingrijpend is maar als dit niet meer mogelijk is wordt de complete nagel losgemaakt en verwijderd. Dit is wel een echte operatie dus het is vooral belangrijk dat je een ingegroeide nagel tijdig signaleert zodat het niet zover hoeft te komen.
Juiste producten gemakkelijk online bestellen

Een nagel corrector en andere verzorgingsproducten voor je nagels kun je ook online bestellen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens bij Dermarolling.nl. Bij deze webwinkel bestel je snel en eenvoudig je verzorgingsproducten en heb je ze de volgende dag al in huis zodat je meteen kunt starten met de behandeling. Betalen doe je voor- of achteraf, dat is allebei mogelijk. Je betaalt geen verzendkosten als je bestelling meer dan 40 euro kost. Alle beschikbare producten hebben een uitgebreide beschrijving zodat je ook weet of het voor jou geschikt is. Zo kun je ook iets kiezen waarmee je een ingegroeide nagel goed kunt tegengaan.