Hoe zou men iemand kunnen kalmeren die een slechte “Trip” gehad heeft?

Heb je ooit al eens iemand gezien die zich te buiten ging aan teveel hallucinogenen (drugs) en heb je je dan afgevraagd wat je zou kunnen doen als ze een slechte “trip” zouden hebben ? Met deze kleine handleiding moet je je geen vragen meer stellen.

 Probeer eerst uit te zoeken wat de persoon in kwestie zou kunnen gebruikt hebben. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar wat uiterlijk het begin zou kunnen zijn van een trip die verkeerd gaat, zou wel eens het begin kunnen zijn van een reactie op iets heel ernstigs. Drugs die hallucinaties kunnen veroorzaken zijn Cannabis / Marihuana, Paddo’s, Salvia Divinorum ( een psycho-actieve plant), Acids/ LSD, Ectasy, Crack, PCP = (Fencyclidine ), Cocaïne, DMT / Dimethyltryptamine en Isoamilnitriet.

Zoek onmiddellijk medische hulp als je ook maar enige twijfel hebt. Tenzij je je wel bewust bent van wat ze genomen hebben en van de mogelijke bijwerkingen, moet je steeds proberen hun ademhaling en hun hartritme te controleren.

Drugs zoals LSD en paddo’s kunnen artificiële psychosen met zich brengen, wat betekent dat men alle contact met de realiteit verliest, hetgeen dan natuurlijk voor een buitenstaander overkomt als iemand die gek wordt, maar deze staat lost op eens de drug is uitgewerkt.

Lach nooit met iemand die zegt dat hij sterft, of als een reusachtige beer hem achternazit, en als je het toch niet kunt laten, probeer het tenminste te verbergen. Ook moet je bereid zijn om naar veel onsamenhangende praat te luisteren, en ook dit verdwijnt al kan het wel tot 12 uur duren.

Probeer uit te leggen dat wat aan het gebeuren is, niet echt is, en concentreer je om ze terug helder te doen denken door ze te vertellen dat ze veilig zijn en dat die drug wel zal uitgewerkt geraken en dat ze zeker niet zullen sterven.

Probeer ze iets te laten drinken als thee, of sinaasappelsap of iets anders dat hun suikerspiegel terug op punt brengt. Zelfs als ze helemaal geen zin hebben om iets te eten, probeer ze toch iets kleins te laten eten, zoals een sandwich of een appel. Maar als iemand een slechte trip heeft van paddo’s moet je hem zeker geen sinaasappelsap geven. Vitamine C  versterkt immers het effect van de roes, en de mensen nemen vaak vitamine C supplementen om de kracht van hun paddo’s te verhogen.

Probeer ze ergens in een rustige plaats te houden, ver van harde geluiden, ver van veel volk en van flitsende lichten. Breng ze liever in een vriendelijke rustgevende omgeving met zachte muziek, en probeer, als je dat kan, ze op hun zijde in bed te doen liggen.

Ook de kleur van de kamer kan een heel verschil uitmaken. Kamers die licht groen of lichtblauw zijn hebben een kalmerend effect. Je kan ze ook zachtjes masseren, maar als dat de persoon in kwestie opjaagt, moet je hem gerust laten. Ze zullen wel niet veel medewerking verlenen.

Als de dingen te ernstig en gewelddadig worden, blijf dan zover mogelijk van hen vandaan, maar toch dicht genoeg om ze te weerhouden om gevaarlijke dingen te doen, zoals zich van het leven te beroven met een keukenmes,of zo. Daarom wees steeds op je hoede.

Als de hulpdiensten verwittigd hebt, zullen ze nu intussentijd wel zijn aangekomen.  Zij zullen waarschijnlijk een vloeibaar kalmeermiddel toedienen, wat een sedatief geneesmiddel is om ze rustig te laten worden.

 

Meer informatie over kunt u vinden op deze website.