Hoe wordt je een letselschade advocaat?

letselschade advocaat leiden

Heb je al van kinds af aan de droom om advocaat te worden? Dan moet je deze droom ook zeker gaan volgen. Tijdens je studie zal je er al snel achter komen dat er veel verschillende soorten advocaten bestaan. Je kan je na je studie dus gaan specialiseren in één bepaald onderwerp. Op deze manier kan je de mensen die jou nodig hebben het beste helpen. Het is geen gemakkelijk pad om te bewandelen, maar als je het echt wilt komt dat wel goed.

letselschade advocaat leiden

Welke opleiding voor advocaat?

Voordat je een letselschade advocaat kan worden moet je eerst beginnen bij het begin. Het begin houdt in dat je een WO opleiding in rechten moet hebben. Om de opleiding rechten te kunnen volgen heb je een VWO diploma nodig maar het is ook mogelijk om van MBO hoger op te klimmen. Nadat je jouw diploma WO rechten hebt behaald is het tijd om een stage te gaan volgen. Je moet dus op zoek naar de functie advocaat-stagiair. Deze stage duurt 3 jaar en in die 3 jaar tijd wordt je begeleidt door een ervaren advocaat. Je gaat wel zelf aan de slag, het is niet dat je alleen maar van de zijkant mag meekijken. 

Voordat je dit kan doen wordt je eerst beëdigd en ingeschreven in het tableau. Je bent dus al echt een advocaat! 

Beroepsopleiding

Terwijl je een advocaat-stagiair bent volg je ook nog een beroepsopleiding van 2,5 jaar, die je minimaal binnen 3 jaar afgerond moet hebben. In de opleiding krijg je inhoudelijke vakken en algemene vakken, maak je tentamens en krijg je huiswerk. Daarbij wordt je begeleidt door een mentor. Nadat je dit hebt afgerond ben je officieel een advocaat en mag je zelfstandig gaan werken. 

Letselschade advocaat

Om daarna een letselschade advocaat te mogen worden moet je nog verschillende cursussen volgen die allemaal per organisatie verschillend zijn. Dus stel je wilt een letselschade advocaat Leiden zijn, kan je het beste daar op zoek gaan naar een baan en navragen welke cursussen je moet gaan volgen. Daarbij is het ook belangrijk dat je al wat ervaring hebt in de letselschade.