Hoe het beste quercetine door je lichaam laten opnemen?

kortingscode sapje

Het spreekt voor zich dat we er als mensen graag alles aan willen doen om ons lichaam op de meest optimale te beschermen. Dat is niet altijd even eenvoudig. Gelukkig zijn er verschillende stoffen die daar wel bij kunnen helpen. Neem nu bijvoorbeeld het zogenaamde quercetine. Voor deze zogenaamde flavonoïde geldt dat ze over verschillende positieve uitwerkingen beschikt. Ben jij ook benieuwd om hier meer over te weten te komen? Wil je bovendien ook graag ontdekken wat nu precies de beste quercetine is om gebruik van te maken? Blijf dan vooral verder lezen!

Wat maakt quercetine in de praktijk zo belangrijk?

Van quercetine is bekend dat ze op verschillende manieren een meerwaarde kan realiseren voor ons lichaam. Hoe het beste quercetine door jou kan worden opgenomen wordt in de praktijk onder meer bepaald door bijvoorbeeld je eetgewoonten. Voor deze stof geldt namelijk dat ze is terug te vinden in heel veel verschillende soorten groenten en fruit. In ieder geval blijkt quercetine in de praktijk niet alleen een gunstige invloed te hebben op ons hart en onze bloeddruk, daarnaast worden er ook nog heel wat andere voordelen aan toegeschreven. Het lijstje met voordelen is alvast behoorlijk lang.

Hoe kan je het beste quercetine in je lichaam laten opnemen? 

Het beste quercetine laten opnemen door je lichaam kan op verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie blijkt in de praktijk dat deze stof deel uitmaakt van heel wat verschillende voedingswaren. Er kan hierbij niet alleen worden gedacht aan diverse fruitsoorten, maar ook aan bijvoorbeeld verschillende soorten groenten. Het probleem dat zich stelt zit hem echter in het feit dat dit fruit en deze groenten op zo’n manier worden bewerkt dat de stof in grote mate verdwijnt.

Bij het eten van bijvoorbeeld een appel dien je er rekening mee te houden dat de beste quercetine opname slechts kan worden gerealiseerd wanneer je ze niet schilt. Dat is het gevolg van het feit dat deze stof zich net onder de schil bevindt. Hier moet je dus wel altijd rekening mee houden.

Wanneer kan een quercetine voedingssupplement interessant zijn?

Voor de stof quercetine geldt dat ze niet door ons lichaam kan worden aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat de secundaire planten substantie dient te worden ingenomen met voeding. Is er sprake van een verhoogde behoefte? In dat geval kan het aan te raden zijn om ze in te nemen door middel van een voedingssupplement. Voor de antioxiderende eigenschappen van deze flavonoïde geldt dat ze een belangrijke aanvulling vormt op een gezonde levensstijl. Krijg je dus met andere woorden uit bijvoorbeeld je voeding slechts (zeer) kleine hoeveelheden bioflavonoïden binnen? Dan kan je mogelijks gebaat zijn bij het gebruik van een supplement.

Let op, quercetine is oplosbaar in water

Wil je het beste quercetine laten opnemen door je lichaam? Dan dien je er ook nog eens rekening mee te houden dat er tijdens het koken van je groenten heel wat van deze stof in rook kan opgaan. Eén van de problemen die zich in de praktijk namelijk stelt heeft betrekking tot het feit dat quercetine in water oplost. Wil je dit graag voorkomen? Dan kan het bijvoorbeeld interessant zijn om ervoor te kiezen om je groenten te gaan stomen of roerbakken. Dan blijft deze stof wel behouden.