Hoe heeft je gezondheid effect op je libido?

“Hoeveel keer per week delen jullie de lakens?” Is een brutale vraag, maar hij wordt toch vaak gesteld. Sommige mensen delen met trots 4 tot 5 keer per week, terwijl een ander aarzelend aangeeft dat dit 2 tot 3 keer per week is. Veel van deze mensen hebben het gevoel dat zij hierover niet eerlijk kunnen zijn, in de realiteit is het namelijk helemaal niet zo gek als je de 1 of 2 keer nog niet eens haalt. Dit heeft alles te maken met je libido. Deze wordt sterk beïnvloed door je dagelijkse leven en natuurlijk je gezondheid. Je kunt het libido opkrikken met wat hulpmiddelen zoals camagra of je kijkt naar jouw verbeterpunten op het gebied van je gezondheid. 

Oorzaken lager libido

Voor vrouwen schommelen de hormonen tijdens menstruaties en tijdens de zwangerschap, dit kan leiden tot minder zin in seks. Bij zowel de menstruatie als de zwangerschap, merk je dit vaak ook aan de emoties, er wordt vaak meer stress ervaren of is de vermoeidheid groter. Ook dit verlaagd het libido. Ook heeft het eten wat jij tot je neemt, invloed op je libido. Zo zakt je libido door gefrituurd eten, maar is het een enorme boost als jij watermeloen of amandelen eet. Wanneer jij niet lekker in je vel zit of ongemakken in je gezondheid ervaart, heb je al snel minder zin in seks, omdat deze stress zich allemaal ophoopt. Stress is funest voor je libido. 

Seks goed voor je gezondheid?

Seks is ontzettend goed voor je gezondheid, het is bevorderlijk voor je hart en bloedvaten, het is goed voor je weerstand en het vermindert ook nog eens de kans op prostaatkanker. Ook niet geheel onbelangrijk, seks werkt goed tegen stress. Win win! Stress is natuurlijk niet goed voor je libido, maar seks is een medicijn tegen je stress. Seks heeft geen nadelen en is nog eens hartstikke goed voor de gezondheid, dus waarom zou je het eigenlijk niet meer doen? Je kunt altijd in gesprek gaan met je huisarts, als jij je daar prettig bij voelt, er is altijd een oplossing.