Het ontstaan en verhelpen van een struma, oftewel een te snelle schildklier

Kleine pijntjes en kwaaltjes horen onlosmakelijk bij het leven. Daar is helaas nagenoeg niets aan te doen, en juist dat maakt dit in zekere zin acceptabel. Als je echter plotseling duidelijk meer fysieke klachten hebt dan voorheen, en je je bovendien opeens voor een tijdje lusteloos, onrustig en humeurig voelt, dan is er mogelijk serieus iets aan de hand. Even je huisarts raadplegen is dan wel het minste dat je kunt doen. Een verzameling aan diverse lichamelijke klanten zou namelijk bijvoorbeeld kunnen duiden op een probleem aan de schildklier. Een schildklier test zou wat dit betreft uitsluitsel kunnen geven. Hier zou eventueel uit kunnen komen dat je lijdt aan een struma. Dit is een ander woord voor een opgezette (vergrote) schildklier. Wanneer dat het geval is functioneert je schildklier te snel. Dat is dan ook de oorzaak van de nodige bijkomende problemen.

schildklier laten testen

Meer over het ontstaan van een struma

Een struma kan ontstaan wanneer je lichaam eigenhandig heeft besloten antistoffen aan te maken tegen je eigen schildklier. Als gevolg daarvan maakt je schildklier elke keer dat je iets eet of drinkt te veel hormonen aan. Dit brengt de hormoonhuishouding behoorlijk uit balans. Dit is dan ook de werkelijke reden van je lichamelijke kwalen. 

Op deze manier valt een te snel werkende schildklier te verhelpen

Van de mogelijke problemen die je aan je schildklier kunt hebben is een struma gelukkig niet het meest ernstige. Een struma is namelijk op verschillende manieren te behandelen. Sowieso behoort een operatie tot de mogelijkheden. Het zou echter kunnen zijn dat dit niet eens nodig is. Behandelingen met medicijnen en radioactief jodium zouden namelijk ook al voldoende soelaas kunnen bieden. Hiermee wordt de schildklier eerst even gedeactiveerd en wordt deze vervolgens weer langzaam op gang gebracht.