Halfjaarlijkse controle bij Tandarts Keizer Karelpark

Tandarts Keizer Karelpark

Een bezoek bij de tandarts is van groot belang voor de gezondheid van je gebit. De tandarts kan vroegtijdig problemen signaleren die opgelost moeten worden. Het is daarom belangrijk dat je altijd naar de halfjaarlijkse controle bij de tandarts gaat. Tandarts Keizer Karelpark is een van de tandartspraktijken waar je terecht kunt voor een halfjaarlijkse controle. Toch gaat nog lang niet iedereen elk half jaar naar de tandarts. Zonde! Want door elk half jaar naar de tandarts te gaan kun je een hoop ellende besparen. In dit artikel vertel ik waarom het belangrijk is om altijd op halfjaarlijkse controle te gaan. 

Tandarts Keizer Karelpark

De tandarts voorkomt problemen

De eerste reden om regelmatig naar de tandarts te gaan is het voorkomen van problemen. Je speekselklieren maken heel de dag speeksel aan. In dit speeksel zit calcium en fosfaat. Deze stoffen zorgen ervoor dat het tandplak op je tanden verhardt. Wanneer dit gebeurd ontstaat er tandsteen. Tandsteen kan op zijn beurt weer zorgen voor gaatjes in je tanden. Het is dus belangrijk dat je probeert het tandsteen te voorkomen. Dit kun je doen door elke dag minstens 2 keer je tanden te poetsen. Ook een bezoek aan de tandarts helpt! Wanneer die te veel tandsteen constateert, zal die het verwijderen of je door verwijzen naar de mondhygiënist. Zo voorkom je vroegtijdig dat je problemen aan het gebit krijgt. 

De tandarts kan op tijd ingrijpen

Er is nog een reden om elk half jaar naar de tandarts te gaan. Wanneer je elk half jaar naar de tandarts gaat zal die een goed beeld hebben van de staat van je gebit. Wanneer er veranderingen zijn kan de tandarts dit op tijd zien en hier op kunnen ingrijpen. Door bijvoorbeeld foto’s te maken weet je tandarts precies hoe je tanden eruit zien en wat het verloop is geweest. Een halfjaarlijkse controle voorkomt dus veel problemen. Stel je tandartsbezoek dus niet meer langer uit!