Een aantal leuke artikelen voor in de zorg op een rijtje

Gebruik van de Mitella Sling

Onverwachte gebeurtenissen zoals verstuikingen en breuken komen vaak voor in ons leven. Interne fracturen kunnen dislocaties veroorzaken, waarbij delen van het bot roteren of van hun plaats raken. Als we een botbreuk hebben, is de eerste hulp die we kunnen bieden voor een onderzoek door medisch personeel het gebruik van een mittela-sling. Deze sling is een van de EHBO hulpmiddelen die we moeten hebben. Meestal is de mitella-sling driehoekig van vorm en gemaakt van calico-stof. Dit type stof is sterker en scheurt niet snel. Het gebruik van deze doek is om de gewonde hand te ondersteunen, daarna wordt het om de nek en schouders gewikkeld.

Hoe de Mitella Sling werkt

De mitella-sling wordt gebruikt wanneer de hand gewond en erg pijnlijk bij beweging is. Het doel is om te voorkomen dat de gewonde hand bewegingen maakt die de wond kunnen verergeren. De conditie van de hand die wordt gebogen en ondersteund door deze mitella-sling zal het herstelproces versnellen en de belasting van de gewonde hand verminderen. Momenteel heeft de mitella-sling een efficiëntere vorm. De huidige mitella sling is niet alleen een witte doek die om de schouders is gewikkeld, maar ook nu nog is de mitella sling voorzien van een speciale riem en heeft een zak achtige vorm met diverse unieke en eigentijdse patronen.

Automatische mitella sling

Armtilbanden of mittella-slings worden veel verkocht in winkels voor medische artikelen en op www.mymitella.nl, hun officiële website. Om ongewenste dingen te voorkomen, moet de mitella-sling worden geïnstalleerd door medisch personeel, verpleegkundigen of artsen. Het is omdat in sommige gevallen breuken behandeling of een bepaalde hellingsgraad vereisen bij het gebruik van de tilbanden. Momenteel is de mitella-sling zo comfortabel mogelijk gemaakt en heeft een verscheidenheid aan patronen en kleuren die zowel door kinderen als volwassenen worden gewaardeerd. De afgewerkte armdraagband is zeer efficiënt en kan ook gewassen en hergebruikt worden. Langdurig gebruik moet gebeuren op aanbeveling van een arts, waarbij de arts meestal het gewonde deel zal controleren. Als het geblesseerde deel geen pijn meer doet, hoeft de tilband niet opnieuw te worden gebruikt.