Doe ik er goed aan om een uitvaartverzekering af te sluiten

plan re integratie burn out

Het is natuurlijk helemaal aan jezelf of een een uitvaartverzekering afsluit. Bedenk wel dat de kosten van een uitvaart tegenwoordig erg hoog zijn. Voor een begrafenis kan dit rond de 9.000 euro liggen. Bij een crematie ben je iets goedkoper uit rond de 7.000euro.  Daarnaast biedt een uitvaartverzekering hulp aan de nabestaanden bij het regelen van de uitvaart. 74% van de Nederlanders sluit een uitvaartverzekering af. Je kan ook een uitvaartverzekering kind afsluiten. Bij de meeste verzekeraars is je kind tot zijn 18de of 21e levensjaar gratis meeverzekerd. Wanneer je er voor kiest om geen verzekering af te sluiten kan je er natuurlijk ook zelf voor sparen. Wanneer je zelf spaart kan het zijn dat er niet genoeg geld is bij vroegtijdig overlijden. De verleiding om geld op te nemen bij financiële moeilijke tijden is dan aanlokkelijk. Ook bij een uitvaartverzekering kleven nadelen. Je maakt toch maandelijks kosten voor de premie die je betaald. Voor mensen met een laag inkomen is dit lastenverzwaring die er dan weer bijkomt. 

Wat voor een uitvaartverzekeringen zijn er 

Het hangt helemaal van je wensen af welke verzekering er het beste bij je past. Je hebt de keuze uit drie uitvaartverzekeringen. Een natura verzekering: Vooraf wordt er bepaald hoe de uitvaart wordt vormgegeven. De diensten die je bij de uitvaartondernemer afneemt worden uitgekeerd. Denk dan aan de kist, rouwkaarten, koffietafel, bloemen en verdere zaken die erbij komen kijken bij een uitvaartverzorging. Als nabestaande wordt je minder belast met het regelen van de uitvaart maar biedt ook minder flexibiliteit. Deze premie ligt vaak lager dan bij de kapitaalpolis. Kapitaal verzekering: Er wordt aan de nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd waar de uitvaart mee bekostigd kan worden. Als nabestaande heb je dan de volledige vrijheid om te bepalen hoe je de uitvaart vorm geeft. Een nadeel kan zijn dat je belast wordt met de verantwoordelijkheid die bij het regelen van een uitvaart komt kijken. Dit is allemaal een persoonlijke keuze. Combinatieverzekering: Het zegt het eigenlijk al dit biedt een combinatie van bovenstaande verzekeringen. De premie is vaak  iets hoger maar biedt wel meer flexibiliteit ten opzichte van de naturapolis.

Hoe hoog zijn de premies van een uitvaartverzekering

De premies kunnen erg uiteenlopen. Dit ligt er aan voor welke soort uitvaartverzekering je kiest, de natura, kapitaal of combinatie uitvaartverzekering en natuurlijk aan de wensen die je hebt. Het is daarom verstandig om goede vergelijkingen te maken tussen aanbieders van uitvaartverzekeringen.