Deel op een veilige manier het bed met een ander

Zonder seks zou er geen voortplanting zijn en zou de gehele mensheid niet bestaan. Het is daarom ook niet gek dat je van nature vaak zin in seks hebt. Echter, naast dat seks erg fijn kan zijn, kan het daarna wel voor vervelende situaties zorgen.  Zo kan het een vriendschap verpesten, kan je een soa oplopen, maar kan er daarnaast ook een ongewenste zwangerschap optreden. Genoeg redenen om dus extra op te letten. In dit artikel geven we enkele tips voor hoe je veilig met iemand naar bent kunt en wat je moet doen als het toch een keer misgaat. 

Neem altijd een condoom mee!

Als je van jezelf weet dat je graag het bed deelt met een ander, dan is het verstandig om standaard een condoom in je portemonnee te hebben. Mocht de situatie zich voordoen dat je een spontaan iemand tegenkomt, bijvoorbeeld tijdens het uitgaan, dan weet je dat je in ieder geval bescherming hebt. Een condoom is zowel handig voor man als voor een vrouw om mee te nemen.

Indien je een condoom niet prettig vindt zitten, is het aan te raden om te kijken naar welke soorten en maten er allemaal zijn. Probeer eens een ander uit voordat je besluit om onveilig te vrijen. Het laatste waar je op zit te wachten, is een zwangerschap of soa doordat je het bed hebt gedeeld met een vreemde.

Neem als vrouw zijnde de pil

Om als vrouw te voorkomen dat je zwanger raakt door een wilde onverwachte vrijpartij zonder condoom, is het verstandig om de pil te slikken. Naast dat je er een zwangerschap mee kunt voorkomen, kun je ook sturing geven aan de ongesteldheid. Sommige vrouwen slikken bijvoorbeeld de pil door tijdens een vakantie zodat ze daar niet ongesteld worden. Daarnaast weet je tijdens de andere weken meestal precies wanneer je ongesteld gaat worden. 

Wat nou als het toch mis is gegaan?

Stel dat je tegen beter weten in toch met een iemand naar bed bent gegaan zonder anticonceptie. Zorg er dan in eerste instantie voor dat je als vrouw de morning-after neemt. Daarmee verklein je de kans op een zwangerschap. Daarnaast is het ook verstandig om een soa test te doen. Je hoeft hiervoor niet perse langs de dokter. Je kunt namelijk ook een soa test bestellen via het internet. Daarmee bespaar je veel ongemakkelijke situaties en bovendien is het zeer eenvoudig om zelf de test te doen. Mocht je een soa hebben opgelopen, dan is het wel verstandig dat je naar de dokter gaat.