Chiropractor Utrecht

Chiropractor Utrecht

Ouder van één of meerdere kinderen? Breng ze eens naar een chiropractor!

Als je een vader, moeder of verzorger bent van één of meerdere kinderen, dan is het in grote mate jouw verantwoordelijkheid dat deze kinderen op een gezonde manier opgroeien. Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je wat dit onderwerp betreft altijd alles in de hand kunt houden en kunt beïnvloeden. Op sommige zaken kun je namelijk nu eenmaal niet altijd invloed uitoefenen. Alleen al het feit dat het leven afgezien van het opvoeden van kinderen al druk genoeg is zorgt daarvoor. Het valt dan ook niet of nauwelijks te voorkomen dat je kind mogelijk eens in een ongelukkige houding speelt of in een slechte houding slaapt. 

Zelfs al zou je kind geen duidelijke tekenen van pijn als gevolg daarvan vertonen, dan nog is het aan te raden om af en toe eens langs de chiropractor Utrecht (of waar ook in Nederland) te gaan. Een chiropractor is immers expert in met name de wervelkolom en het gebied daaromheen. Daarmee is de chiropractor in principe de enige die op professionele wijze blokkades en scheefstand in een wervelkolom kan verhelpen. 

Chiropractor Utrecht

Mogelijke voordelen van periodiek bezoek aan een chiropractor met kinderen

Wanneer je met je kinderen af en toe een chiropractor bezoekt, dan kun je daar op de volgende manieren baat bij hebben:

  • Je zult problemen omtrent beperkte mobiliteit hiermee helpen aan te pakken. Ook kun je voorkomen dat deze problemen überhaupt ooit zullen ontstaan.
  • Je kind kan door effectieve behandelingen van de chiropractor plotseling met geen of minder pijn door het leven gaan.
  • Door daadwerkelijke behandelingen zal je kind beter kunnen slapen. Als ouder of verzorger heb je daar uiteraard ook enorm veel profijt van.

Over mogelijke pijn bij de behandelingen

Ondanks dat behandelingen van een chiropractor bekendstaan als behandelingen waar af en toe wel eens een ‘krak’ te horen is, worden deze behandelingen bij daadwerkelijke patiënten maar zelden omschreven als pijnlijk. Meestal is het zo dat als je als patiënt al pijn ervaart, dat dit in principe het gevolg is van de defensieve reflex van je eigen lichaam. Dat je bij die momenten van dat krakende geluid pijn zou voelen is dus niets meer of minder dan een fabel. 

Neem een aanvullende zorgverzekering

Als je van plan bent zelf of met je kind(eren) naar een chiropractor in of rond Utrecht te gaan, dan heb je misschien al een kijkje genomen bij de tarieven die de chiropractor in kwestie hanteert voor zijn of haar behandelingen. Uiteraard zou het dan ook prettig zijn als je zorgverzekeraar deze behandelingen gedeeltelijk of volledig zou vergoeden. 

Welnu, wat betreft behandelingen van een chiropractor is het zo dat als je alleen een basisverzekering hebt bij een zorgverzekeraar, dat je dan niet hoeft te rekenen op een vergoeding. Je zult dan dus alles zelf moeten betalen. Als je jezelf daarentegen aanvullend verzekert, bij voorkeur met iets van alternatieve zorg (of iets in die trant), dan ligt de zaak anders. Dan is de kans groot dat je behandelingen wel deels of geheel worden vergoed. Om hier zeker van te zijn kun je het best de klantenservice van je eigen zorgverzekeraar benaderen.