Alles wat je moet weten over lanoline

Lanoline is een wasachtige substantie die van nature in schapenwol voorkomt. Het wordt ook wel schapenvet of wolvet genoemd. Lanoline wordt gewonnen uit de vacht van schapen door de wol te wassen en het vet eruit te halen. Het wordt vaak gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten vanwege de vochtinbrengende eigenschappen. Lanoline kan ook worden gebruikt als smeermiddel en als basis voor zalfjes en crèmes. Het wordt soms ook gebruikt in de textielindustrie als smeermiddel voor vezels en als waterafstotend middel. Lanoline is populair vanwege zijn natuurlijke oorsprong en het feit dat het de huid niet irriteert.

Voor wat wordt lanoline gebruikt?

Lanoline wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Huidverzorging: Lanoline wordt vaak gebruikt in cosmetische producten, zoals lippenbalsem, bodylotion en crèmes, vanwege zijn hydraterende eigenschappen. Het kan helpen de huid zacht en soepel te houden en het vochtgehalte te behouden.
  2. Medische toepassingen: Lanoline kan worden gebruikt als basis voor medicinale zalfjes en crèmes. Het kan helpen bij de behandeling van huidaandoeningen, zoals eczeem en luieruitslag.
  3. Textielindustrie: Lanoline wordt soms gebruikt als smeermiddel voor vezels om het spinnen en weven te vergemakkelijken. Het kan ook worden gebruikt als waterafstotend middel voor textiel.
  4. Industriële toepassingen: Lanoline kan worden gebruikt als smeermiddel voor machines en apparatuur, omdat het een uitstekende waterafstotende werking heeft.

Kortom, lanoline heeft veel toepassingen vanwege zijn hydraterende en beschermende eigenschappen.

Lanoline bij Noordkroon

Noordkroon Texel is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van natuurlijke huidverzorgingsproducten met als belangrijkste ingrediënt lanoline. Het bedrijf werkt samen met schapenhouders uit Texel om de hoogste kwaliteit lanoline te verkrijgen.

Noordkroon gebruikt de lanoline in verschillende producten, zoals handcrème, voetcrème en lippenbalsem. De producten zijn ontworpen om de huid te hydrateren en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Lanoline wordt in deze producten gebruikt vanwege zijn hydraterende en beschermende eigenschappen.

Duurzaamheid en dierenwelzijn

Noordkroon hecht veel waarde aan duurzaamheid en dierenwelzijn en werkt daarom samen met schapenhouders die hun dieren op een diervriendelijke manier behandelen. De producten van Noordkroon zijn daarom niet alleen goed voor de huid, maar ook voor het milieu en de dieren.