Alles dat je moet weten over een borstvergroting

borstvergroting

Steeds meer vrouwen denken na over het krijgen van een borstvergroting of borstcorrectie. Hoewel het in veel gevallen compleet onnodig is, blijft het natuurlijk een persoonlijke keuze en kun je er altijd voor kiezen om een borstvergroting te nemen, om welke reden dan ook. Twijfel je nog en wil je meer weten? Lees dan snel verder.

Wat is een borstvergroting nou precies?

Bij een borstvergroting worden de borsten groter gemaakt door middel van een operatie. Borstcorrectie is een verzamelterm voor (chirurgische) ingrepen waarbij je borsten worden gecorrigeerd. Bij een borstvergroting corrigeert een plastisch chirurg je borsten door ze te vergroten met borstimplantaten. Andere vormen van borstcorrecties zijn onder andere een borstlift, borstverkleining en een borstreconstructie.

borstvergroting

Medisch noodzakelijk of juist niet

Er zijn een aantal situaties waarin correcties aan de borst nodig zijn of te verklaren zijn. Een daarvan is de borstreconstructie. Bij deze ingreep poogt een arts een borst te maken van ander weefsel. Vaak wordt dit ingezet als vrouwen hun borsten hebben moeten amputeren door bijvoorbeeld een ingreep om borstkanker te voorkomen. Sommige vrouwen kiezen dan voor een borstreconstructie. Daarnaast is er de borstcorrectie zonder implantaten. Dat is een ingreep waarbij de borsten gecorrigeerd of gelift worden zonder er iets aan toe te voegen. Voor veel vrouwen is dit al voldoende. Wil je liever echt meer volume? Dan zit je aan een borstvergroting te denken. 

Implantaten in je lichaam

De borstvergroting vindt plaats door implantaten in je lichaam te zetten. De huid van de borst wordt geopend met een snede en er worden implantaten ingestopt. Dit is niet een ingreep zonder risico. De implantaten zijn er bovendien in verschillende vormen en maten. Wat je precies als implantaat gebruikt, kan direct gevolgen hebben op je gezondheid. Want er zijn ook wel eens implantaten van de markt gehaald omdat ze gevaarlijk bleken te zijn.